Tulevat tapahtumat

Tulevat tapahtumat

»

Näytä kaikki


Mökkien varaukset
I-maja

II-maja

Vanniemi naistenmaja

Kyläniemen ylämökki

Vanniemen asuntovaunupaikka 1

Vanniemen asuntovaunupaikka 2

Kyläniemen asuntovaunupaikka

Huom. varauksen voi tehdä aikaisintaan kuukausi ennen vuokrausajankohtaa

Arkisto
26
Marras
2022

SVK:n vuosikokouksen satoa

SVK:n vuosikokous pidettiin Helsingissä Pasilan Sokos hotellissa 26.11.2022. 

 

SVK:n jäsenmaksuihin ei tule korotusta vuodelle 2023.

 

Keskusteltiin akkukairan käytöstä ja kilpailujaosto miettii ketkä saavat akkukairaa jatkossa käyttää kilpailuissa. Esitys on että kaikki aikuisten sarjat. Asia ratkennee seuraavassa kilpailujaoksen kokouksessa.

 

Sääntöehdotus akkukairan käytössä: Yksi reikä kerrallaan josta pilkittävä. Kaira (myös käsikaira) on jätettävä pystyyn pilkkijän välittömään läheisyyteen (etäisyys pilkittävään reikään max 1 m). Jos käsikairalla tekee useamman reiän kerrallaan, niin ylimääräiset reiät ovat kaikkien muiden pilkkijöiden käytettävissä välittömästi kun pilkkijän on varannut yhden reiän. Kun haluaa pilkkiä vanhoista rei'istä kairan saa jättää alkuperäiselle paikalle pystyyn.

 

Julkilausuma:

 

Kolmannes äänioikeutetuista kalastaa ja heistä kannattaa pitää huolta

 

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön (SVK) syyskokous muistuttaa puolueita ottamaan vaaliohjelmissaan huomioon suuren kansanosan muodostavien vapaa-ajankalastajien tarpeet, joilla vahvistetaan vapaa-ajankalastuksen edellytyksiä ja taloutta sekä kalakantoja.

 

Suomalaisista jopa 1,8 miljoonaa käy kalassa vuosittain. Jokaisen puolueen ja eduskuntavaalien jälkeen muodostettavan hallituksen kannattaa tehdä osansa harrastajamäärien pitämiseksi korkeana, sillä kalastuksen hyvinvointi- ja terveysvaikutukset tuovat suuren säästön terveydenhoidon kustannuksiin. Tärkein teko on turvata nykyiset yleiskalastusoikeudet sekä parantaa pääsyä vesille ja mahdollisuuksia vapaa-ajankalastukseen. Kalastustaitojen ylläpidolla vahvistetaan osaamista kotimaisen villikalan hyödyntämiseen ruokapöydissä.
Toimenpiteiden ohjurina tulee hyödyntää vapaa-ajankalatalouden omaa strategiaa, jolla osallistetaan työhön kaikki keskeiset kalatalouden toimijat. Kalastuksen kestävyys varmistetaan tietoon perustuvalla kalastuksensäätelyllä.

 

Kalassa käyvien suuresta määrästä hyötyy myös koko kalatalous, jonka edistäminen rahoitetaan kalastajilta kerättävillä lupatuloilla. Talouden pidemmän aikavälin turvaamiseksi niistä on tarpeen ohjata nykyistä suurempi osuus varsinaiseen kalastusharrastuksen edistämiseen. Lisäksi rahoitusta tulee vahvistaa lisälupia myymällä. Samalla korjattaisiin puutteellisista lupatarjonnoista johtuvia kalastuksen harrastamisen rajoitteita.
Kalatalouden maksajien eli vapaa-ajankalastajien osallistumista päätöksentekoon on vahvistettava lisäämällä kalastuslain muutoksen kautta heille edustuspaikka kalatalousalueiden hallituksiin. Samalla lakiin on lisättävä valitusoikeus valtakunnallisille kalastusjärjestöille muiden luonnonvaralakien tavoin.

 

Nykyisen hallituksen ohjelmaa on pidetty ennakkoon jopa kaikkien aikojen kala- ja kalastusmyönteisimpänä. Toimet virtavesiluonnon ennallistamiseksi ovat olleet ja ovat jatkossakin kannatettavia, kunhan keinovalikoimaan lisätään vesilain tarkistaminen haitan aiheuttajan velvollisuuksien lisäämiseksi. Käytännön teot vapaa-ajankalastuksen edistämiseksi ovat kuitenkin jääneet vähiin. Hallituksen toimesta on kalastajille säädetty lähinnä uusia velvollisuuksia samalla, kun kalastuksen kustannuksia on lisätty ja rajoituksia kiristetty.

Lauantaina 26.11. Helsingissä ja etäyhteyksin pidetty SVK:n syyskokous vahvisti keskusjärjestön ensi vuoden teemaksi Kalastus maistuu!. Syyskokous korostaa, että teemaa tukevaa kalastusta edistävää työtä tulee riittämään rutkasti seuraavalle hallitukselle, jotta vapaa-ajan kalatalouden kehittämisstrategian tahtotila, eli vapaa-ajankalastuksen asema suosittuna ja yhteiskunnallisesti arvostettuna luontoharrastuksena, varmistetaan.

 

SVK:n hallitus

 


« Takaisin